logo_high_resolution.png

Gode råd til, hvordan du kan promovere din video på YouTube

Bruger du og/eller din virksomhed YouTube som markedsføringskanal? Hvis ikke så bare rolig, I er (desværre) ikke de eneste. Mange mindre og mellemstore virksomheder udnytter ikke mulighederne for markedsføring på YouTube og det skyldes ofte to ting, og den ene behøver ikke udelukke den anden. Den ene er, at virksomheden måske er helt tom for ideer, når det gælder indholdet af videoen, den anden, at man tror videoen skal være professionel lavet for at få succes på YouTube.

Hvad virker på YouTube?

Som udgangspunkt er der tre typer videoer, der virker på YouTube: den hjælpsomme, den sjove og den professionelle. Dermed ikke sagt, at der ikke også er andre typer, som virker, men de her tre kategorier går ofte igen. Så med mindre du har budgettet til det, så drop allerede nu ideen om den professionelle video. Start med, også selv om du mener, du kender til YouTube, med at  bruge tid på at se på videoer. Dels for at blive inspireret, dels for at se, hvordan dem, du skal konkurrere mod, klarer sig og benytter YouTube – hvis de vel at mærke er tilstede. Læg mærke til, hvor mange der har set videoerne? Om der er kommentarer, og hvad bliver der sagt? Kort sagt: Hvad gør konkurrenterne, og virker det?

Keywords, keywords og mere keywords, og ja vi snakker SEO

På samme måde som du bruger keywords på din hjemmeside med henblik på SEO, bør du ligeledes gøre dette i dine videoer, for hvordan skal brugerne ellers finde dem på YouTube? Husk samtidig at YouTube er ejet af Google. Måske du ligeledes har bemærket at der på Google søgemaskine også kan forekomme videoer i dine søgeresultater, gad vide hvor de kommer fra??? Derfor SKAL du have keywords i din titel, din beskrivelse og i dine tags. I eksemplet er det en virksomhed, der har specialiseret sig i at lave og rengøre facader til andelsforeninger i København. I deres videoer viser de, hvor hurtigt en facade kan gøres ren og blive pudset op.

facaderenovering

Løbet tør for Keywords? – Så lån…

Gå tilbage til punktet “hvad virker på YouTube” og find ud af hvad en populær konkurrent har benyttet som keywords. Kopier eller bliv inspireret af disse keywords og brug dem på din egen side. På den måde øger du sandsynligheden for, at din video dukker op som “Forslag”, når konkurrentens video bliver afspillet.

Gør din profil imødekommende og professionel

Som i alt andet gælder det om at fremstår professionel og imødekommende, og her er YouTube ingen undtagelse. Dette kan du gøre inde på din profil. Her kan du se, hvordan Grundfos har valgt at præsentere sig på en lækker, attraktiv og professionel måde:

Grundfos profil

Husk at fremhæve mange forskellige call to action

På YouTube har du mange muligheder, så brug dem. Forsøg at involvere dine besøgende til at engagere sig ved at opfordre dem til via forskellige teknikker:

 • Bedøm min video
 • Skriv en kommentar
 • Abonner på mine videoer
 • Se mere på min hjemmeside
 • Like min side på Facebook
 • Følg mig på Twitter
 • Del min video
 • Læs mig blog
 • Du kan sikker endnu flere…

Planlæg din salgstragt

De fleste har ikke lyst til at købe lige efter de har set din video, derfor skal du ikke forsøge at pushe dit produkt eller ydelse i hovedet på dine besøgende. Tænk i stedet over hvorledes du kan hjælpe en potentielle kunde videre i den næste fase i købsprocesse. Planglæg din salgstragt og vær mindre aggressiv.  Sæt eksempelvis et link ind til sidst i videoen, hvor du linker til en anden relevant video/blog indlæg/ white paper etc. på din hjemmeside. Her prøver du at lave en konvertering til fx dit nyhedsbrev eller en videoliste. Det, der er vigtigt, er, at du får data på kunden og konvertere dem fra besøgende til et lead. Dette afhænger naturligvis af, hvilken type virksomhed man er og hvor lang købsprocessen og involveringen er for kunden.

Det er ikke nok blot at uploade din video på YouTube

Sørg for at sprede budskabet om dine videoer, også uden for YouTube. Det kan du gøre på mange måder:

 • Indlejer, eller embed som det også kaldes, dine videoer i dine blogindlæg og på din hjemmeside
 • Fortæl i dine nyhedsbreve om din eksistens på YouTube, og hvordan du her hjælper dine kunder
 • Gør opmærksom på dig selv og din video på diverse fora
 • Del din video på din Facebook og Linkedin profil eller andre sociale medier

 

mads fischer, digital marketing konsulent

VIL DU UDFORDRES PÅ DIN MARKETING?

Ønsker du at blive klogere på dine muligheder inden for marketingverdenen?

Vil du gerne høre mere om hvor jeg ser potentiale for at optimere og udvikle jeres digitale tilstedeværelse?

Så book et GRATIS møde eller RING til mig.