Tænk sociale medier med i din SEO strategi

Tænk sociale medier med i din SEO strategi

Når du laver en søgning på Google, får du kun vist omkring 13 % af de organiske søgninger. De øvrige 87 %, du ser på siden, bliver promoveret af Google ifølge Aaron Harris fra Tutorspre. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed? Det korte svar er, at I ikke længere kun kan satse på den traditionelle organiske SEO optimering med keywords og backlinks. Dermed siger jeg ikke, at keywords og linkbuilding ikke stadig er vigtige faktorer, men at du er nødt til at tænke sociale medier ind i SEO-strategien.

65 % af 18 -24 årige influeres via sociale medier

I forbindelse med køb bliver 65 % af de unge mellem 18-24 år influeret af indhold delt på de sociale medier ifølge eMarketer. Traditionelt har mange virksomheder ikke vægtet sociale medier i deres SEO strategi, fordi de sociale medier “kun” giver NoFollow links, altså links som søgemaskinerne ser bort fra og som ikke skaber bedre page rank. Men eftersom flere og flere udfører deres søgning via sociale medier som fx Facebook, Twitter og Pinterest er det en fejl ikke at oprette en strategi  for disse medier og at sammenkøre denne strategi med din SEO-strategi.

Content er vigtigt på de sociale medier

Forskellen mellem en traditionel SEO-strategi med keywords, url-link, inboundlinks etc. og en strategi indeholdende de sociale medier, er, at du på de sociale medier skal ud og gøre opmærksom på din virksomhed og dens produkter. Hvor du med den “traditionelle” SEO-strategi gør alt for at ranke bedre, så du bliver fundet, skal du på de social medier lægge en anden strategi. På de sociale medier skal du tænke over, hvad det er, der gør virksomheden  interessant. Hvad skal der til, for at nogen begynder at følge jer på Twitter? Eller dele jeres indlæg på Facebook?

Og så er vi tilbage til content. For kun ved at lave noget content, der er nyt, anderledes og relevant, får I følgere på de sociale medier. I får ikke følgere ved blot at være som alle de andre eller gentage et budskab igen. I er nødt til at lægge en strategi for, hvad I vil med jeres content?

Mads Fischer_Marketing

Ring til MADS

Eller brug det næste minut på at udfylde denne kontaktformular. Så tager jeg kontakt til dig inden for de næste 24 timer.